Освітньо-науковий Центр сімейно-центрованих практик

     В рамках вивчення освітнього компонента “Організація спільної роботи логопеда і вихователя в закладі дошкільної освіти” (доцент кафедри спеціальної та інклюзивної освіти Черніченко Людмила Анатоліївна) здобувачі вищої освіти 214 групи спеціальності 016 Спеціальна освіта підготували цікаві наочні посібники “Лепбуки”  для крекційно-розвиткової роботи з дітьми за різними тематичними напрямками.

 

    Адже, лепбук — це блискучий та інтерактивний спосіб, який допомагає підкріпити знання, здобуті під час навчання. Він допомагає організувати різні розділи всередині, щоб полегшити пошук конкретної інформації. Це допоможе дітям запам’ятати та підсумувати вивчене. Також його використовують під час автоматизації, диференціації та постановки звуків.

      Варто відзначити найкреативніші, найкольоровіші та найцікавіші лепбуки Желєзняк Анастасії, Білобров Олександри, Борейко Вікторії, Якобчук Марії, Андрейцевої Аліни та Скрипник Аріанни.

     Здобувачам вищої освіти дуже сподобалось виготовляти лепбуки тому, що він може бути адаптований до будь-якого заняття. Основна робота лепбука полягає в тому, щоб утримувати розділи, які містять різну інформацію про одну тему. Студенти самостійно проєктували наочні лепбуки підбираючи завдання та вправи, систематизуючи їх у лепбуці. Такий підхід в цілому спонукає студентів до повторного перегляду, а значить — до кращого засвоєння навчального матеріалу.