Новини, події, оголошення

«УКРАЇНА – НАТО: РЕАЛІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОБОТИ»

   26 жовтня 2017 року на Факультеті дошкільної та спеціальної освіти було проведено засідання студентського наукового товариства на тему «Україна – НАТО: реалії та перспективи роботи».

   Метою засідання  було залучення студентського активу до ознайомлення, підтримання відносин заради миру у світі.

   З вітальним словом виступила заступник декана з наукової роботи факультету дошкільної та спеціальної освіти, викладач кафедри спеціальної освіти Анна Анатоліївна Чередник та голова студентського наукового товариства факультету дошкільної та спеціальної освіти Тетяна Журавко.

   З доповідями виступили: Ірина Юраш, студентка 313 групи, студентський декан факультету дошкільної та спеціальної освіти з темою «Історія створення НАТО». Оксана Нагорна, студентка 314 групи факультету дошкільної та спеціальної освіти з темою виступу: «НАТО основні принципи, концепції та завдання». Тетяна Долінська, студентка 313 групи факультету дошкільної та спеціальної освіти з темою виступу: «НАТО в співпраці з Україною».

  Відносини між НАТО і Україною розпочались у 1991 році, коли Україна приєдналася до Ради північноатлантичної співпраці. В 1994 році Україна стала першою країною – членом Співдружності Незалежних Держав (СНД ), яка приєдналась до Партнерства заради миру (ПЗМ). Протягом 90-х років ця країна також продемонструвала своє прагнення взяти участь у забезпеченні євроатлантичної безпеки, надаючи підтримку миротворчим операціям під проводом НАТО на Балканах.

   9 липня 1997 року в Мадриді український президент і глави держав і урядів НАТО підписали Хартію про Особливе партнерство між НАТО і Україною. Вона стала офіційною основою для відносин між НАТО і Україною і дала можливість державам НАТО підтвердити свою підтримку суверенітету, незалежності, територіальній цілісності, демократичному розвитку, економічного процвітання і статусу неядерної держави України, а також принципу недоторканності кордонів.

   27 жовтня  2017 року відбулося  засідання студентського наукового товариства для науковців, студентів.