Новини, події, оголошення

Підвищення кваліфікації – необхідна умова успішності та компетентності сучасного педагога

         У період з 05 по 23 лютого 2024 року на факультеті дошкільної та спеціальної освіти відбулися курси підвищення кваліфікації зі спеціальності 016 Спеціальна освіта, з теми «Ефективна взаємодія педагога та дітей з особливими освітніми потребами в інклюзивній освіті» тривалістю 30 годин (1 кредит).

           Протягом означеного періоду підвищити рівень кваліфікації отримали змогу 75 педагогічних працівників (3 групи по 25 осіб).

         Навчання слухачів курсів підвищення кваліфікації здійснювалося у дистанційній формі (платформа Google Meet, застосунок для смартфонів Viber, електронні скриньки).

           Професійними лекторами Черніченко Л.А. (доктор філософії, доцент) та Калиновською І.С. (кандидат педагогічних наук, доцент) було розкрито питання універсального дизайну в сфері освіти, організації освітнього процесу дітей з особливими освітніми потребами в умовах дистанційного навчання, комунікативного підходу в інклюзивному класі, переваги інклюзії в освіті для різних учасників освітнього процесу тощо.

          По завершенню навчання на курсах слухачі успішно пройшли фахове тестування та, як результат, отримали сертифікати.

       Бажаємо слухачам курсів застосовувати набутті знання і навички в своїй роботі, а також високого рівня розвитку професійної компетентності в умовах неперервної освіти.