Академія обдарованої дитини «Вундеркінд»

АРТ-СТУДІЯ «МАЙСТЕР+» АКАДЕМІЇ ОБДАРОВАНИХ ДІТЕЙ «ВУНДЕРКІНД»: ЗЦІЛЕННЯ ЧЕРЕЗ ТВОРЧІСТЬ

Кожен із нас із самого дитинства прагнув перенести свої думки, почуття, емоції на папір за допомогою фарб, пензлів, олівців…

Нині дуже часто постає питання: «Малювання під час війни можливе чи ні?». Проте, у період підвищеної тривоги та стресу важливо турбуватися про власний та дитячий емоційний стан.

20 березня 2023 року професором кафедри дошкільної освіти Гаврилюк Світланою, викладачем кафедри психології та педагогіки розвитку дитини Журавко Тетяною, лаборантом Центру розвитку дитини Мельник Іриною було проведено заняття з нетрадиційного малювання спільно зі здобувачами вищої освіти 11, 111 груп факультету дошкільної та спеціальної освіти та вихованцями Академії обдарованих дітей Софією та Олександрою.

Малювання нетрадиційними техніками допомагає прищепити любов до зображувального мистецтва та викликає цікавість до малювання, бажання малювати ще більше.

Поряд із традиційними пензлями для малювання, акварельними та гуашевими фарбами, доречним є використання таких матеріалів і предметів для вільної діяльності: штампи із овочів (картопля, буряк, морква); трафарети (картон, пластик); ватні палички, поролон; опале листя різних дерев різної форми та величини, пір’я; зубна щітка; патичок, зворотна сторона олівця, ватна паличка; гумка канцелярська, пінопласт; кам’яна сіль, манна крупа, харчові барвники; клей ПВА, воскова свічка, нитки; зім’ятий папір, тканина, марля; желатин, крохмаль, шампунь, борошно, лимонна кислота, олія, тощо.

Відтак, сьогодні ми використовували ватні палички. Разом із вихованцями Академії та здобувачами вищої освіти малювали сильну, вільну, незалежну, демократичну НАШУ ДЕРЖАВУ – УКРАЇНУ.

Ми навчилися створювати гарні зображення, радіти їм, вірити в свої сили. Навчились відображати свої почуття на папері (і не тільки). Дитячі роботи, під час творчого процесу такого малювання, незалежні від зразка, як зазвичай – вони не схожі одна на одну та дивують інших. Нетрадиційні техніки малювання та художня творчість допомагають дітям розкрити свою особистість, індивідуальність і неповторність.

У дарунок на згадку про заняття всі отримали патріотичні листівки.

 

МАЄМО БУТИ СИЛЬНИМИ ЗАРАЗ, ЩОДНЯ, КОЖНУ ХВИЛИНУ, КОЖЕН НА СВОЄМУ МІСЦІ, МИ МАЄМО НАБЛИЖАТИ УКРАЇНУ ДО ПЕРЕМОГИ!

 

Далі буде….