Новини, події, оголошення

ПРАКТИЧНЕ ЗАНЯТТЯ З ТЕМИ: «ОЗДОРОВЧІ ТЕХНОЛОГІЇ ПРОФІЛАКТИЧНО-ЛІКУВАЛЬНОГО НАПРЯМУ»

         Проблема збереження і зміцнення здоров’я підростаючого покоління була й залишається однією з найважливіших проблем людського суспільства. Нині лунають заклики бути здоровим, а соціальне середовище та реальна практика свідчать про погіршення здоров’я молоді.

       07.12.2021р. відбулося практичне заняття, проведене к.п.н., доцентом кафедри психології та педагогіки розвитку дитини Нелею Кравчук на тему: «Оздоровчі технології профілактично-лікувального напряму» для студентів 113 та 112 груп – денної форми навчання за освітньою програмою 012 Дошкільна освіта, першого (бакалаврського) рівня вищої освіти.

         Викладання курсу «Здоров’язбережувальні технології та безпека життєдіяльності у закладах освіти» передбачає проведення практичних занять з використанням оздоровчих технологій профілактично-лікувального напряму, які спрямовані на збереження, зміцнення та відновлення здоров’я, попередження та профілактики негативних емоційних проявів, оптимізації рухової активності студентів, а також підвищення ефективності професійної підготовки майбутніх фахівців дошкільної освіти.

Заняття присвячено обговоренню питань:

  1. Напрями оздоровчої технології профілактично-лікувального напряму.
  2. Характеристика та значення різноманітних видів оздоровлення.
  3. Оздоровча гімнастика: ранкова гімнастика; коригуюча гімнастика після денного сну. Фізкультхвилинки. Фізкультпаузи.
  4. Фізичні вправи для формування правильної постави та профілактики плоскостопості.
  5. Масаж. Самомасаж.
  6. Сучасний підхід до загартування в умовах ЗО.

        А також практичне проведення оздоровчих технологій для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку: використання комплексів вправ щодо профілактики порушень постави, запобігання плоскостопості; виконання дихальної гімнастики; гімнастики для профілактики зорового стомлення; точковий самомасаж біологічно активних точок; проведення таких видів гімнастики, як: ритмічна гімнастика, стретчинг; фітбол-гімнастика; звукова; коригуюча; міогімнастика тощо.

Студенти були активними під час проведення здоров’язбережувальних технологій, отримавши емоційне задоволення та чудовий настрій.

Бажаємо всім міцного здоров’я та подальших успіхів!

 

Автор: Кравчук Н.П.