Новини, події, оголошення

9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією

Корупція – це просто злочин без совісті.

Джордж Річард Марек

         Міжнародний день боротьби з корупцією відзначається щорічно 9 грудня з ініціативи Організації Об’єднаних Націй.

        9 грудня 2003 року у мексиканському м. Меріда відбулася політична конференція, на якій була підписана Конвенція ООН проти корупції.

     Цей міжнародний договір передбачає заходи із запобігання корупції, покарання винних, а також механізми міжнародної співпраці в боротьбі з нею. Він зоб  ов’язує держави-члени проводити політику протидії корупції, схвалити відповідні закони і заснувати спеціальні органи боротьби з цим явищем.

         9 грудня 2021 року доцентом кафедри спеціальної та інклюзивної освіти Бегас Л.Д. було проведено онлайн виховну годину для студентів 214, 215 та 24 груп до Дня боротьби з корупцією. На парі студенти ознайомились з поняттям корупція, з методами боротьби, а також розглянути закони України про боротьбу з корупціонерами.

Студенти проявили творчість та на малюнках відобразини своє бачення корупції.

        Наприкінці пари студенти обговорили закони України, а також, як запобігти корупції. Всі дійшли висновку, що корупція полягає не лише в хабарництві: люди, особливо бідні, страждають, коли марнуються ресурси. Ось чому так важливо розуміти різні типи корупції для розробки адекватних відповідей.