Новини, події, оголошення

На факультеті дошкільної та спеціальної освіти було проведено тренінг «Комунікативні стратегії»

      24 квітня  2024 року на факультеті дошкільної та спеціальної освіти було проведено тренінг «Комунікативні стратегії» за участі здобувачів вищої освіти ОС «Бакалавр», «Магістр» Спеціальності 016 Спеціальна освіта.

        Тренінг спрямований на встановлення та реалізацію комунікаційної стратегії, забезпечення її ефективності, окреслення проблеми та визначення цілей, формування плану дій, котрий допоможе досягнути успішного комунікативного партнерства.

       Комунікативні стратегії — це усвідомлені та цілеспрямовані дії, які використовуються людьми для досягнення своїх комунікативних цілей під час спілкування. Вони включають в себе планування, вибір методів та засобів спілкування, адаптацію до конкретної ситуації та співрозмовника, а також коригування своїх дій залежно від реакції співрозмовника та розвитку комунікативної ситуації.

          У програмі тренінгу:

  • важливість комунікативних стратегій в житті та на роботі;
  • інтеграція та застосування комунікативних стратегій;
  • комунікативні стратегії в командній роботі;
  • планування особистих комунікативних стратегій.

     Цікавими та ефективними для учасників тренінгу видалися наступні активності: «Мозковий штурм», “Шість капелюхів мислення”,«Рольові ігри», Вправа “Я-повідомлення”: Використання конструкції “Я відчуваю… коли… тому що…” для вираження своїх почуттів та потреб та ін.