Новини, події, оголошення

СЕМІНАР «АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ПРАВОВОГО ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ»

Визнання правової освіти населення одним із основних чинників формування високої правосвідомості та правової культури всього суспільства зобов’язує заклади освіти опікуватись правовою освітою громадян України.

У світлі цього визначаються два найважливіші завдання: соціальна – суттєва зміна положення дитини та педагогічна – формування елементарної правової культури юних членів суспільства.

8 травня 2024 року на базі науково-дослідної лабораторії «В.О. Сухомлинський і школа ХХІ століття» факультету дошкільної та спеціальної освіти пройшов семінар з теми : «Актуальні проблеми правового виховання дітей ». У заході взяли участь студенти зі спеціальності Дошкільна освіта та доценти кафедри дошкільної освіти О. Мельникова та Н. Скрипник.

Були обговорені низка питань:

1) ознайомлення з основними правами дитини, а також їх обов’язками (у доступній для дітей формі, із залученням наочних матеріалів);

2) створення умов для формування знань про морально-правові норми поведінки;

3) формування уявлень дітей про користь та важливість дотримання прав у процесі взаємин між людьми;

4)  погляди В. Сухомлинського, щодо дотримання прав дитини.

Із презентацією виступила магістрантка факультету Д. Стефанова-Слободян.

У процесі обговорення всі погодились, що ця проблема дуже важлива у руслі трагічних подій у країні.

Учасники підсумували, що оволодіння знаннями з правового виховання дітей є необхідною умовою не лише для професійного становлення майбутніх педагогів, але і для їх особистісного розвитку, самопізнання та самовдосконалення.