Регіональний центр розвитку дитини "Дивосвіт"

27 БЕРЕЗНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ТЕАТРУ ТЕАТРАЛЬНА ДІЯЛЬНІСТЬ ВИХОВАНЦІВ ЦЕНТРУ РОЗВИТКУ ДІТЕЙ «ДИВОСВІТ»

Театр ляльок – це справжній Всесвіт, який зачаровує своєю загадковістю і, разом з тим, дарує можливість у будь-якому віці поринути у безтурботний світ дитинства, торкнутися найніжніших струн душі.

Сьогодні, у Міжнародний день театру, вихованці Центру розвитку дітей  «Дивосвіт» поринули у казковий світ пальчикового театру. Діти грали свої улюблені казки: «Лев і мишеня», «Заєць та їжак», «Рукавичка».

Пальчиковий театр – казковий світ дитини, який вміщується на його долоньках. Розігруючи улюблені казки, вірші, включається уява, мислення, увагу, активізується мова. В результаті ігор з пальчиковими ляльками формуються просторові уявлення, розвивається спритність, точність, виразність, координація рухів, підвищує працездатність, тонус кори головного мозку. Сенс цього театру полягає в тому, щоб стимулювати дитину вдягати собі на пальчики фігурки і намагатися розповісти казки.

Сьогодні завдяки театру вихованці пізнали світ не тільки розумом, а й серцем і висловили своє власне ставлення до добра і зла. Театралізована діяльність допомогла дітям подолати боязкість, невпевненість в собі, сором’язливість.

Театр навчає дитину бачити прекрасне в житті і в людях, зароджує прагнення самому нести в життя прекрасне і добре. Таким чином, театр допомагає дитині розвиватися всебічно.