Новини, події, оголошення

Інформаційна лекція «Політика врегулювання конфліктних ситуацій в УДПУ імені Павла Тичини»

16 листопада 2023 року професором кафедри спеціальної та інклюзивної освіти Іриною Малишевською було проведено інформаційну лекцію для здобувачів вищої освіти на тему: «Політика врегулювання конфліктних ситуацій  в УДПУ імені Павла Тичини». Лектор зазначила, що УДПУ імені Павла Тичини для врегулювання конфліктних ситуацій керується Кодексом УДПУ, який розроблено у відповідності до Конституції України, Законів України «Про освіту», «Про вищу освіту», «Про захист суспільної моралі», «Про запобігання корупції», «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні» та Статуту університету; «Положенням про політику та процедури врегулювання конфліктних ситуацій в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини».

Лектор ознайомила здобувачів вищої освіти з Кодексом УДПУ та «Положенням про політику та процедури врегулювання конфліктних ситуацій в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини».

Ірина Малишевська наголосила, що реалізація політики запобігання конфліктним ситуаціям в Університеті здійснюється через діяльність Комісії з врегулювання конфліктних ситуацій. Комісія призначається наказом ректора та є постійно діючим робочим органом Університету, який відповідає за поширення інформації про Політику та процедури врегулювання конфліктних ситуацій, надає інформаційну та консультативну підтримку керівництву структурних підрозділів щодо попередження конфліктних ситуацій, отримує і розглядає скарги у випадках виникнення конфліктних ситуацій в Університеті. Розгляд скарг і звернень у закладі вищої освіти відбувається шляхом особистого прийому здобувачів вищої освіти керівництвом університету у встановлені дні та години відповідно до графіку прийому.

Модератор заходу – Ірина Малишевська, професор кафедри спеціальної та інклюзивної освіти, факультету дошкільної та спеціальної освіти.