Новини, події, оголошення

ВИХОВНИЙ ЗАХІД ДО ДНЯ МАТЕРІ

14 травня студентське самоврядування провели он-лайн захід приуроченний до Дня матері. На заході студенти дізналися історію виникнення свята та важливості цінувати маму.

День матері в Україні відзначають у другу неділю травня. Це свято – привід сказати мамі про те, що вона – найрідніша та найдорожча людина. Історія свята сягає корінням у початок 20 століття. Ще в 1908 році молода американка Анна Джервіс, яка була родом з Філадельфії виступила з ініціативою вшанування матерів. Цей день вона запропонувала у пам’ять про свою матір, яка передчасно пішла з життя. Ганна Джевіс довго писала листи в різні державні установи, зверталася до відомих осіб з ідеєю один день у році присвятити вшануванню всіх матерів.

В Україні День матері відзначають з 1999 року День матері в Україні. В Україні мама з глибини століть вважається берегинею домашнього вогнища та людиною, яка є рідною для всіх нас. Хоча в Україні свято День матері офіційно святкують лише кілька десятків років, вшановують матір в нашій країні набагато довше.

День матері – це свято на честь матері, материнства, зв’язку матері з дитиною і вплив матерів на суспільство. Мама – головна людина в житті кожного. Не забудьте відвідати маму. Поки живі наші батьки, ми залишаємося дітьми. У цей день українці йдуть в гості до матері, вітають їх і нагадують, якими важливими вони є в їхньому житті. Мама завжди самовіддано любить своїх дітей, незважаючи ні на що, і завжди рада нашим перемогам і щиро співчуває невдачам.