Новини, події, оголошення

ЯК ВИБРАТИ ЯКІСНІ КУРСИ

У всіх на слуху фраза, що «потрібно інвестувати», кажучи по-російськи – вкладати. Відповідно, якщо ви прийшли до висновку, що інвестувати треба в свої знання, то в цій статті ви можете почерпнути кілька порад, як вибрати курси для свого навчання.

курси

1. Якщо пошук розпочався з Інтернету – подивіться на сайт курсів.
Якщо сайт вам не подобається (мова не йде про ваші смаки щодо класичного або сучасного мистецтва, а скоріше про загальну неохайності, начебто його робив дилетант), то виникає питання: «Чого вас будуть вчити, якщо ця організація сайт собі зробити гідний не може? »

2. Навчає не заклад, а викладач.
Скільки б років не існував навчальний центр, займатися з вами буде конкретна людина. Дізнайтеся якомога більше про викладача: хто він за освітою, де він працював і скільки років досвіду має в тому предметі, який викладає. Найкращий спосіб – це поспілкуватися з самим викладачем. В цьому випадку особисто він несе відповідальність за те, що він вам пообіцяв з приводу тих знань, які ви зможете отримати.
Часом за гучною назвою навчального закладу і тривалим часом існування, ховається зовсім «ніякий» викладач. Найчастіше це може бути вчорашній студент.

3. Читайте інформацію про курс з розумом.
Якщо на сайті курсів ви побачите запевнення у тому, що, пройшовши курс, ви станете «майстром», опинитеся затребуваним фахівцем – це відверта брехня.
Якщо ви в це повірите, то обдуріть самі себе. Можливо, викладач таких курсів сам свого часу пройшов цей «чудодійний» курс і став «майстром», а тепер вчить інших.
Також можна побачити такі фрази «Програма курсу буде підлаштована під вас», «Час занять буде підлаштовано під вас», тут ще можна додати фразу «І вам не потрібно буде взагалі ходити на заняття».
Як при груповому навчанні програму підлаштувати під кожного? Або яким чином кожне заняття погоджувати з кожним з учнів, навіть якщо це міні група з 4-х чоловік? Зазвичай про це не замислюються, наївно вважаючи, що таке можливо.

4. Тривалість курсу.
Найбільша хитрість у вказівці тривалості курсу – це різні поняття години. Є година астрономічна, за якою всі живуть, а є академічна. Академічна година дорівнює 45 хвилинам. 2 академ. години дорівнюють 1 годині і 30 хвилинах.
Відповідно, якщо курс «A» триває 10 занять по 2 академ. години, а курс «B» – 8 занять по 2 звичайних години, то загальна тривалість курсу «A» – 15 годин, курсу «B» – 16 годин. Висновки робіть самі, хоча на перший погляд 10 більше ніж 8.

5. Перегляньте програму курсу.
Так, вона може бути довга і з незрозумілими словами. Але якщо на різних сайтах ви бачите однакову програму, то курс не буде відповідати викладеним у програмі, тому як її не писали, а просто скопіювали з іншого сайту для виду, що вона є, в надії, що читати її ніхто не стане.

6. Подивіться на навчальний клас.
Витратьте час і поїдьте, подивіться, де знаходяться курси, як обладнаний навчальний клас. Можливо, це врятує вас від розчарування і даремно витрачених грошей. Якщо вам кажуть, що на заняття потрібно ходити зі своїм ноутбуком, то це означає, що обладнаного для занять класу немає, а є просто приміщення, де проходять заняття. Майте на увазі, що працювати в графічних пакетах на ноутбуці значно гірше, ніж на стаціонарному комп’ютері, тому що діагональ екрану на ноутбуці менше, а ви потім відчуєте, як це незручно в роботі. Передача кольору, особливо, що стосується світлих і темних відтінків у ноутбуків також дуже кульгає.
Можливий варіант, коли ви побачите клас зі старими «бочкоподібними» моніторами. Якщо навчальний центр піклується про своїх учнів, то він і клас обладнає сучасною технікою і проектор поставить, тобто буде створювати комфортні для навчання умови.

7. Чи дають свідоцтво по закінченні.
З застійних часів у свідомості вкоренилася думка, що потрібен диплом! Тому і в інститути часто йдуть не за знаннями, а за дипломом про вищу освіту.
З курсами справа йде таким чином: курси це не ліцензований вид діяльності, іспитів на курсах зазвичай немає. Відповідно, те, що вам видадуть по закінченні курсу (а видадуть практично скрізь, навіть якщо ви просто ходили на заняття і нічого не робили, поваляли дурня) – буде просто папірцем, часом красивим папірцем, який буде у вас як пам’ять, що ви коли -то відвідували курси. Відразу уточнимо, що у роботодавців котируються знання та вміння, а не папірці.