Новини, події, оголошення

Студенти-першокурсники отримали «Читацькі квитки» та стали учасниками челленджу «300 сторінок до Нового року».

Без високої культури читання

немає ні школи, ні справжньої

розумової праці, читання –

найважливіший інструмент навчання

та джерело духовного життя.

В.Сухомлинський

Однією з важливих проблем сучасної освіти є виховання свідомого читача, що не тільки добре орієнтується в сучасному складному інформаційному просторі, а й має високу естетичну культуру читання, володіє навичками емоційного сприймання прочитаного. Інформаційні технології впевнено та міцно закріплюються в нашому повсякденному житті. Здобувач освіти не мислить себе без використання у своєму навчанні та житті різноманітних джерел інформації. Як традиційні, так і новітні, вони збагачують її знання та дають можливість стати більш освіченими й досвідченими, навчають самостійно приймати рішення та сприяють культурному розвитку.

Стало традицією на факультеті дошкільної та спеціальної освіти на як однією  з цікавих форм запису першокурсників до бібліотеки, а саме  проводити захід під назвою «Книжковий всесвіт».

Так здобувачі 111 групи (куратор Дудник Н.А.)  факультету дошкільної та спеціальної освіти отримали від директора бібліотеки, канд. філол. наук, доц.. Григоренко Тетяни Володимирівни «Читацькі квитки» та стали учасниками челленджу «300 сторінок до Нового року».

Провідні бібліотекарі познайомили першокурсників з  електронним каталогом, рідкісним виданнями у фондах бібліотеки, заходами бібліотеки на протязі навчального року, графіком обслуговування першокурсників бібліотекою університету та відвідали книжкову виставку «Бібліотека на допомогу першокурснику», яка наповнена літературою із різних галузей знань.

 

Автор: доц. Дудник Н.А.