Новини, події, оголошення

АНДРІЇВСЬКІ ВЕЧОРНИЦІ

Студенти обожнюють одне із зимових свят, Андрія Первозванного, або в народі кажуть Андрія.

      Воно улюблене серед молоді. Це свято відзначають 13 грудня. В цей день молодь збиралася на вечорниці, щоб повеселитись, потанцювати, співати, а  дівчата пов’язати, повишивати, а ще поворожити на свою долю.

 

      З давніх-давен славилася Україна таким звичаєм, як ворожіння на Андрія. Ця давня традиція – прекрасний витвір людської фантазії, призабутої сьогодні. Ми хочемо повернути їй  життя. Нехай оживе одна із сторінок молодості наших матерів і бабусь.

      Тож студенти на чолі з викладачем Кравчук Нелею Павлівною влаштували  вечорниці, щоб більше дізнатися про українські народні звичаї та обряди, щоб віддати їм шану.

      Акомпонувала на святковому вечорі викладач музичних дисциплін Бойко Ірина Михайлівна, що додало піднесеного настрою на Андріївських вечорницях.

      Ось і ожили перед нами ігри і забави нашого народу. Тепер головне, щоб вони і надалі не пішли у забуття. Міцний наш рід, жива у ньому пам’ять про минуле. Тож бережіть цю прекрасну, невичерпну скарбницю. У ній розум, кмітливість, гумор, надія і світло завтрашнього дня. Хай у вас завжди живим вогником світяться обереги пам’яті!

Ми гуляли, веселились,

Усім весело було.

Вечорниці закінчились,

І здається, все пройшло.

Ні, так просто не проходить,

В серці струночка бринить.

Про Андріїв вечір спогад

В нашім серці буде жить.