Новини, події, оголошення

ПЕРЕМОГИ УДПУ НА ДЕВ’ЯТІЙ МІЖНАРОДНІЙ ВИСТАВЦІ “СУЧАСНІ ЗАКЛАДИ ОСВІТИ”

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини успішно представив свої досягнення на головній події освітньої галузі України – Дев’ятій Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти – 2018» та на Сьомій міжнародній виставці освіти за кордоном «World Edu», що пройшли 15-17 березня у Київському Палаці дітей та юнацтва. Університет як переможець рейтингового виставкового конкурсу з-поміж 758 учасників із 25 регіонів України отримав Гран-Прі «Лідер міжнародної діяльності», золоту медаль у номінації «Модернізація змісту професійної підготовки та перепідготовки кадрів до праці в умовах Нової української школи» із врученням дипломів, а також здобув Сертифікат «Якість наукових публікацій» за показниками рейтингу міжнародної наукометричної бази даних Scopus.

У межах виставки відбулися науково-практичні конференції, семінари, круглі столи, презентації, майстер-класи, воркшопи, відкриті уроки, експертні та панельні дискусії, педагогічні коучинги (загальною кількістю – 74 заходи) з участю представників Секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, керівників, провідних фахівців і науковців Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України, Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти», практичних працівників галузі освіти та представників закордонних навчальних закладів, міжнародних представництв, виробників і постачальників засобів навчання.

За активну презентацію досягнень й інноваційних пошуків у реформуванні національної сфери освіти та науки УДПУ нагороджено дипломом Дев’ятої міжнародної виставка «Сучасні заклади освіти». Почесною грамотою за активну організаторську та педагогічну діяльність із сталого зростання якості сучасної освіти нагороджено ректора університету Олександра Безлюдного.

Успішно пройшли презентації викладачів університету по темі «Освітньо-професійна програма підготовки бакалавра спеціальності 014.15 Природничі науки». Обговорювались питання: методика формування змісту і структури фахової підготовки майбутнього вчителя природничо-наукових дисциплін до роботи в основній школі; структура професійно-орієнтованої і практичної підготовки вчителя природничо-наукових дисциплін на основі інтегративного підходу. Сертифікати отримали доповідачі — доктор педагогічних наук, професор, дійсний член (академік) Національної академії педагогічних наук України, завідувач кафедри фізики і астрономії та методики їх викладання Михайло Мартинюк, доктор педагогічних наук, доцент кафедри фізики і астрономії та методики їх викладання Ігор Ткаченко, кандидат хімічних наук, доцент кафедри хімії, екології та методики їх навчання Вікторія Валюк, кандидат педагогічних наук, доцент, декан факультету фізики, математики та інформатики Тетяна Махомета, кандидати педагогічних наук, доценти кафедри фізики і астрономії та методики їх викладання Валентин Хитрук, Марина Декарчук. Сертифікат доповідача на конференції «Почни кар’єру вже зараз. Міжнародні стажування – невід’ємна частина процесу підготовки фахівців» вручено кандидату економічних наук, доценту кафедри технологій та організації туризму і готельно-ресторанної справи НН інституту економіки та бізнес-освіти Ірині Кирилюк.

Роботу виставки супроводжувала змістовна тематична програма з актуальних питань забезпечення якості освіти, реалізації завдань Концепції «Нова українська школа», впровадження обладнання та інноваційних освітніх технологій, розбудови інклюзивної освіти. На форумі побували не лише запрошені різних форм власності університети, академії, інститути, коледжі, технікуми, наукові установи, зацікавлені у підвищенні якості національної освіти, модернізації змісту освіти та структури освітніх програм, зміні підходів до підготовки кадрів, а також старшокласники, майбутні абітурієнти, студенти і їх батьки, яким необхідно визначитись із вибором навчального закладу та отримати інформацію щодо вступної кампанії та інших особливостей здобуття освіти.

Окрім нагород виставка принесла безліч позитивних, незабутніх вражень. Відвідувачі із цікавістю ознайомлювались зі стендом УДПУ, розглядали і з задоволенням брали з собою друковану продукцію факультетів та НН інституту. Неабияку зацікавленість викликали у відвідувачів майстер-класи з пісочної анімації, які проводила викладач кафедри спеціальної освіти, заступник декана з виховної роботи факультету дошкільної та спеціальної освіти Таїсія Дичок.

Високу оцінку нашій експозиції, університету за впровадження в життя інноваційних технологій дав президент НАПН України, доктор філософських наук, професор, академік Національної академії наук України, дійсний член (академік) Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень.