Новини, події, оголошення

ВІДКРИТЕ СЕМІНАРСЬКЕ ЗАНЯТТЯ З ДИСЦИПЛІНИ «ТЕХНОЛОГІЇ ІНКЛЮЗИВНОГО НАВЧАННЯ» ДЛЯ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ ОС «МАГІСТР» ОПП «СПЕЦІАЛЬНА ОСВІТА»

10 травня 2024 року для здобувачів вищої освіти спеціальності 016.01 Спеціальна освіта (логопедія) ОС «магістр» денної та заочної форми навчання доктором педагогічних наук, професором кафедри спеціальної та інклюзивної освіти  Малишевською Іриною Анатоліївною було проведено відкрите семінарське заняття з дисципліни «Технології інклюзивного навчання» на тему «Технології інклюзивного навчання дітей з порушеннями мовлення».

Метою семінарського заняття було розширити знання здобувачів вищої освіти про ефективні технології  інклюзивного навчання дітей з порушеннями мовлення.

У ході семінарського заняття магістри:

  • обговорили практичні рекомендації щодо організації інклюзивного навчання дітей з порушеннями мовлення;
  • представили стратегії інклюзивного навчання дітей з порушеннями мовлення;
  • презентували технології інклюзивного навчання дітей з порушеннями мовлення.

Треба відмітити презентацію здобувачки вищої освіти денної форми навчання Віри Товт на тему «Використання інтерактивних ігор для корекції звуковимови у дітей з порушеннями мовлення». Віра Товт презентувала створення та застосування комп’ютерних ігор у роботі з дітьми, які потребують логопедичної корекції. Здобувачка є авторкою логопедичних комп’ютерних ігор, веде свою сторінку у фейсбуці.

Відкрите семінарське заняття викликало активне обговорення ефективних технологій інклюзивного навчання дітей з порушеннями мовлення. Здобувачі вищої освіти відзначили, що організація освітнього процесу у форматі презентацій практичних напрацювань та дискусій сприяє якісному формуванню професійних компетентностей у галузі інклюзивної освіти.

Відкрите семінарське заняття одержало схвальні відгуки у колег, зокрема відзначено професіоналізм викладача. В цілому відкрите семінарське заняття відповідає сучасним вимогам і проведене на високому методичному та науковому рівні.