Новини, події, оголошення

Доброчесне освітнє середовище – запорука якості вищої освіти!

Освіта формує наше суспільство та державу, тому так важливо створити доброчесне освітнє середовище у закладі вищої освіти.

Відтак, 10 квітня 2024 року на факультеті дошкільної та спеціальної освіти відбувся круглий стіл на тему: «Доброчесне освітнє середовище – запорука якості вищої освіти» для здобувачів вищої освіти ОС «бакалавр», «магістр», спеціальностей: 012 Дошкільна освіта, 016 Спеціальна освіта.

Спікерами круглого столу виступили представники навчально-методичного відділу УДПУ імені Павла Тичини.

Начальник навчально-методичного відділу Університету – Денисюк Ірина Анатоліївна, ознайомила здобувачів вищої освіти, щодо функціонування і вдосконалення нормативної та інформаційної бази Університету, яка описує систему та механізми сприяння принципам академічної доброчесності та етики академічних взаємовідносин, механізми запобігання, виявлення та процедуру розгляду випадків порушення академічної доброчесності в освітньо-науковій діяльності Університету.

Ірина Анатоліївна наголосила, що дотримання академічної доброчесності та етики академічних взаємовідносин є основоположним принципом корпоративної культури в Університеті здобувачами вищої освіти.

Методист навчально-методичного відділу Університету – Пентій Тетяна Аркадіївна, розповіла про основні засади забезпечення академічної доброчесності в закладі вищої освіти: дотримання акадeмічної доброчeсності здобувачами вищої освіти та науково-педагогічними працівниками; види порушeнь акадeмічної доброчeсності та ін.

Тетяна Аркадіївна зазначила, що з метою забезпечення довіри до результатів навчання та/або наукових (творчих) досягнень, в Університеті затверджено «Кодекс академічної доброчесності Університету» та «Порядок виявлення та встановлення фактів порушення академічної доброчесності в УДПУ імені Павла Тичини».

Академічний плагіат – одна з форм академічної недоброчесності, визначених законом. Університет використовує Anti-Plagiarism – програмне забезпечення, призначене для ефективного виявлення та запобігання плагіату.

 

Декан факультету дошкільної та спеціальної освіти Попиченко Світлана Сергіївна підсумовуючи вищезазначене наголосила, що популяризація академічної доброчесності підвищить рівень обізнаності всіх учасників освітньо-наукової діяльності в Університеті!

Висловлюємо слова вдячності спікерам та учасникам круглого столу!