Новини, події, оголошення

Виховна година «Конфлікти: профілактика, попередження, урегулювання, розв’язання»

27 березня 2024 року зі здобувачами 224 та 114 груп факультету дошкільної та спеціальної освіти була проведена виховна година на тему «Конфлікти: профілактика, попередження, урегулювання, розв’язання».

Здобувачі були ознайомлені з психологічними механізмами виникнення конфліктів, способами їх подолання, розв’язання та урегулювання. Куратор груп доцент кафедри спеціальної та інклюзивної освіти Олена Чепка підкреслила, що майже кожна людина стикається у своєму житті з конфліктами. І щоб виробити правильну лінію поведінки в різних конфліктних ситуаціях, важливо знати, що таке конфлікт і як люди приходять до злагоди з собою та соціумом.

Пізнання суті й причин конфліктів підвищує культуру спілкування, робить життя спокійнішим, а саму людину стійкішою у психологічному та правовому відношеннях. Кожний здобувач також висловив власні думки щодо можливих методів розв’язання конфліктних ситуацій й погодився у важливості співпраці, допомоги і знаходження компромісів задля попередження конфліктів у житті.