Новини, події, оголошення

КУРСИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ВГО «АСОЦІАЦІЯ ПРАЦІВНИКІВ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ» НА ТЕМУ: «РОЗВИТОК РЕЗИЛЬЄНТНОСТІ ОСОБИСТОСТІ У СУЧАСНИХ УМОВАХ»

Нині, 20.02.2024р. розпочався курс «Розвиток резильєнтності особистості у сучасних умовах» у рамках курсів підвищення кваліфікації педагогічних працівників ВГО «Асоціація працівників дошкільної освіти». Курс сертифікований на 30 академічних годин.

Тренером курсів була запрошена ВГО “Асоціацією працівників дошкільної освіти” Неля Кравчук, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри психології та педагогіки розвитку дитини Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

На курс записалося 44 учасники, які відмічали актуальність теми в сучасних умовах.

Учасників курсів чекають цікаві методики, психотехнології, вправи майндфулнесу, прихогімнастики, тести для визначення особистісних характеристик, домашні завдання, підсумковий тест. Усі завдання спрямовані на розвиток резильєнтності особистості. Під час вступної лекції учасники виконували психогімнастичні та дихальні вправи для стабілізації психічного стану, визначали елементи, фактори, соціально-психологічні навички та вміння, ключі для розвитку резильєнтності.

Тренер курсів Неля Кравчук познайомила учасників із копін-стратегіями, які спрямовані на підтримку або збереження балансу між вимогами навколишнього середовища і ресурсами особистості; основними методами плекання психологічної стійкості; напрямами вдосконалення резильєнтності та сучасними методами, методиками та технологіями її дослідження.

У кінці зустрічі був підведений підсумок, що резильєнтність – це як вода для рослин, це дуже індивідуальна особливість, адже без психологічного ресурсу ми не зможемо існувати.

Бажаємо подальшої плідної співпраці!