Новини, події, оголошення

Відкрите лекційне заняття на тему:  «Становлення методики розвитку мови як науки»

13 лютого 2024 року на факультеті дошкільної та спеціальної освіти відбулося відкрите лекційне заняття для здобувачів вищої освіти спеціальності 012 Дошкільна освіта (ОПП «Дошкільна освіта») 2 курсу 211, 21 груп на тему: «Становлення методики розвитку мови як науки» у межах вивчення освітнього компоненту «Дошкільна лінгводидактика».

Відкриту лекцію провела Кравчук Неля Павлівна – кандидат педагогічних наук, доцент кафедри психології та педагогіки розвитку дитини Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

На заняття були присутні доц. декан факультету Попиченко С.С., доц. в.о. завідувача кафедри психології та педагогіки розвитку дитини Карнаух Л.П. та викладачі кафедри психології та педагогіки розвитку дитини (доц. Трофаїла Н. Д., доц. Бутенко О. Г., доц. Авраменко О. О,  доц. Дука Т.М., доц. Рябошапка О.В., доц. Підлипняк І. Ю.).

Під час заняття здобувачі переглянули презентації на тему «Українська мова: історія та сучасність», обговорили питання, які пропонувались для роздумів, використовуючи інтерактивну вправу «Мікрофон» та продемонстрували роботу в малих групах з питання «Сучасні дослідження проблеми розвитку мови дошкільників». Під час кооперації відбулося не лише накопичення знань та формування професійних компетентностей, необхідних для фахівця дошкільної та спеціальної освіти, а й розвиток «soft skills.

У процесі проведення заняття закцентовано увагу на важливості врахування особливостей розвитку рідної мови в процесі її становлення, а також необхідності формування мовної компетентності у дітей дошкільного віку.

По завершенню відбулася рефлексія, під час якої здобувачі поділилися враженнями, думками із викладачем.