Регіональний центр розвитку дитини "Дивосвіт"

Розвиток творчих здібностей у Центрі розвитку дітей «Дивосвіт»

Дитинство –  єдиний період життя, коли творчість може стати універсальним і природним способом буття людини. Численні наукові дослідження різних часів свідчать про безкрайні креативні можливості дошкільного дитинства, тому провідна робота Центру розвитку дітей «Дивосвіт» виявляється в тому, щоб створити ці сприятливі умови стимулювання і спрямування розвитку особистості.

Основна увага вихователів акцентована на виявлення та розвиток художніх і творчих здібностей вихованців, формування пізнавальної, соціально-моральної, комунікативно-мовленнєвої компетентності дітей.

Серед пріоритетних завдань Центру розвитку дітей «Дивосвіт» є розвиток емоційно-естетичного сприймання та ціннісного ставлення до краси навколишнього світу, формування уявлень про різні види мистецтва та їх характерні особливості, розвиток творчих здібностей і збагачення індивідуального художньо-естетичного досвіду кожної окремої дитини.

Дбаючи про розвиток творчих здібностей у дітей, залучаючи їх до творчої праці, ми створюємо необхідні умови для розвитку всіх без винятку психічних якостей вихованців. Також залучення їх до творчої діяльності розкриває перед ними горизонти людських можливостей і сприяє правильному визначенню свого місця на широкому полі власних знань, умінь та здібностей.