Регіональний центр розвитку дитини "Дивосвіт"

Мастер Шеф Діти. Центр розвитку дітей «Дивосвіт»

Дитина пізнає світ за допомогою органів чуття через безпосередній контакт із навколишнім середовищем. Що різноманітніше середовище, що  більш насичене  сенсорними еталонами, то більше імпульсів для роботи мозку воно дає.

Тож ми, педагоги Центру розвитку дітей «Дивосвіт», постійно оновлюємо й збагачуємо простір навколо малят. Багато цікавих можливостей для цього пропонує нестандартна, але надзвичайно цікава форма роботи – кулінарія.

Кулінарія — це не лише приготування смаколиків, захопливий процес змішування інгредієнтів у різних пропорціях. Це дещо більше — повноцінний педагогічний інструмент, який можна успішно використовувати в освітньому процесі.

Вихованці Центру розвитку дітей «Дивосвіт» були юними кухарями та  готували улюблені смаколики і дітей і дорослих – цукерки. У групі панував творчий процес створення кулінарного шедевру. Діти весело працювали над виготовленням цукерок, створювали солодкі кульки,  прикрашали їх кокосовою стружкою та шоколадом. А завершення кулінарного заняття було відмінне, адже цукерки вийшли ну дуже смачні!

Кулінарне мистецтво схоже на чаклунство. Коли людина готує, задіяні всі п’ять почуттів і додається шосте – любов. Даруйте дітям любов – готуйте разом. Адже щастя на десерт – це так просто!