Регіональний центр розвитку дитини "Дивосвіт"

Годівнички для птахів від вихованців Центру розвитку дитини «Дивосвіт»

«Пригощав пташок я з годівниці
І почав нарешті відчувать,
Що для когось крихта — це дрібниця,
А для пташки — жить чи замерзать»

Пташки – наші маленькі друзі, посланці небес і символи миру. Ми повинні піклуватися про них, допомагати тоді, коли вони самі не можуть про себе подбати.

Тому вихованці Центру розвитку дитини «Дивосвіт» дбають про птахів взимку.  Найстрашніший узимку для птахів – голод. І в наших силах підгодувати їх у скрутний час. Юні захисники пташок відповідально та творчо підійшли до роботи. Виготовили годівнички  з пластикових пляшок та бутилів . Турбуючись про  своїх найменших друзів, яким холодно і голодно взимку, малята принесли з дому пшеницю, насіння  у годівнички.

Ми разом з дітками плануємо провести спостереження за пернатими, які прилітатимуть до годівниць,  простежимо особливості поведінки птахів та їх харчування.

А усвідомлення та розуміння значення допомоги зимуючим птахам шляхом виготовлення і встановлення годівничок, будиночків для них формує у підростаючого покоління позитивне екологічне мислення, розвиває кращі риси характеру, зокрема доброчинність, турботу про «братів наших менших».

Щодня вихованці будуть приносити  птахам різні ласощі: зерно, пшоно, шматочки хліба. Берегти природу, а, особливо птахів, як невід’ємну її частину, – це обов’язок кожного!