Новини, події, оголошення

Успішність студентів та підготовка до складання сесії

30 листопада 2023 року відбулася година куратора на тему «Успішність студентів та підготовка до складання сесії» зі здобувачами освіти 411, 413 та 421 груп (куратор Ірина Найдюк).

Метою зустрічі було ознайомлення з термінами складання заліково-екзаменаційної сесії та переліком форм контролю з вивчених дисциплін, що виносяться на сесію. Наголошувалося на своєчасності та якості оформлення завдань здобувачів, що навчаються за індивідуальним графіком, а також аналізувалася успішність здобувачів освіти зазначених груп.

Важливим та актуальним питанням, що порушувалося під час зустрічі, постало питання академічної доброчесності. Згідно з пунктом 3 статті 58 Закону України «Про вищу освіту» науково-педагогічні, наукові та педагогічні працівники закладу вищої освіти зобов’язані дотримуватися в освітньому процесі та науковій (творчій) діяльності академічної доброчесності та забезпечувати її дотримання здобувачами вищої освіти. Зі свого боку, особи, які навчаються у закладах вищої освіти зобов’язані виконувати вимоги освітньої (наукової) програми (індивідуального навчального плану (за наявності), дотримуючись академічної доброчесності, та досягати визначених для відповідного рівня вищої освіти результатів навчання (пункт 3 статті 63 Закону України «Про вищу освіту»).