Новини, події, оголошення

Гостьова лекція в рамках викладання дисципліни «Менеджмент спеціальної та інклюзивної освіти» для здобувачів ОС «магістр» спеціальності 016.01 Спеціальна освіта. Логопедія

31 жовтня 2023 р. у рамках реалізації договору про співпрацю між Уманським державним педагогічним університетом імені Павла Тичини та КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Уманської міської ради для здобувачів ОС «магістр» спеціальності 016.01 Спеціальна освіта. Логопедія було проведено гостьову лекцію на тему: «Інклюзивно-ресурсний центр як нова форма підтримки інклюзивної освіти в Україні» в рамках викладання дисципліни «Менеджмент спеціальної та інклюзивної освіти».

Лектор: Бевзюк Марина Сергіївна – директор КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Уманської міської ради, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри спеціальної та інклюзивної освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

Метою лекції було ознайомити здобувачів вищої освіти з діяльністю інклюзивно-ресурсних центрів, які забезпечують підтримку впровадження інклюзивного навчання в Україні та роботою інклюзивно-ресурсних центрів в умовах воєнного стану.

Лекторка окреслила основні принципи діяльності інклюзивно-ресурсних центрів, функції та завдання цих комунальних установ.

Особливу увагу акцентувала на проведенні фахівцями центру комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дітей з особливими освітніми потребами.

Директорка представила відео психолого-педагогічних та корекційних послуг, які надаються дітям з особливими освітніми потребами в «Інклюзивно-ресурсному центрі» Уманської міської ради Черкаської області.

Лекція пройшла у формі дискусії із здобувачами вищої освіти. Високий професіоналізм, педагогічна майстерність, компетентність і активність гостьового лектора викликали позитивні враження. Гостьова лекція проведена на високому науково-методичному та практичному рівні.

 

Модератор лекції – Малишевська І. А., доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри спеціальної та інклюзивної освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.