Новини, події, оголошення

БІНАРНА ЛЕКЦІЯ ДЛЯ ЗДОБУВАЧІВ І-ІІ КУРСІВ ФАКУЛЬТЕТУ ДОШКІЛЬНОЇ ТА СПЕЦІАЛЬНОЇ ОСВІТИ: «РОЗВИТОК ЖИТТЄСТІЙКОСТІ ОСОБИСТОСТІ В УМОВАХ КРИЗОВИХ ЯВИЩ СУСПІЛЬСТВА».

10 жовтня 2023 року була проведена бінарна лекція для здобувачів І-ІІ курсів факультету дошкільної та спеціальної освіти: «РОЗВИТОК ЖИТТЄСТІЙКОСТІ ОСОБИСТОСТІ В УМОВАХ КРИЗОВИХ ЯВИЩ СУСПІЛЬСТВА».  Під час лекції  було розглянуто широке коло питань.

Зокрема практичний психолог ДНЗ ясла-садок комбінованого типу №12  м. Умані Бабенко Галина Вікторівна розкрила методи розвитку резильєнтності як вродженої динамічної властивості особистості долати стресові ситуації конструктивним шляхом та розкрила ефективні техніки подолання стресу (медитація «Я – небо», дихальна гімнастика).

 Кандидат пед. наук, доцент Кравчук Н.П.  розкрила особливості соціальної підтримки дітей та молоді з обмеженими функціональними можливостями та продемонструвала техніки арт-терапії для стабілізації психоемоційного стану дітей з особливими освітніми потребами («Танцюючі руки», «Горнятко настрою», «Від крапок до казок»).

Цікавими для здобувачів  стала підбірка фактів про емоції, що представила кандидат пед. наук, доцент Трофаїла Н.Д.

Про особливості розвитку життєстійкості в поглядах логопсихолога Віктора Франкла розповіла кандидат пед. наук, доцент Карнаух Л.П.

Здобувачі мали змогу  не лише поповнити знання з освітніх компонентів для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти: «Психологія загальна», «Соціальна педагогіка», «Розвиток емоційної сфери дітей», а й отримати практичних досвід використання психотехнологій для подолання стресових та кризових ситуацій в житті.

Інтеграція загальних, спеціальних компетентностей та м’яких навичок відбулася шляхом досягнення спільної мети з означених освітніх компонентів ОП Дошкільна освіта, ОП Спеціальна освіта.