Новини, події, оголошення

Звітна конференція з виробничої педагогічної практики здобувачів вищої освіти спеціальності 016 Спеціальна освіта

                  12.04.2023 року було проведено звітну конференцію з виробничої педагогічної практики здобувачів вищої освіти спеціальності 016 Спеціальна освіта 415, 414, 414з груп денної та заочної форм навчання.

          Практика була організована відповідно до Положення про організацію практик Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини та раніше укладених договорів про проходження практики. Керівник практики, доктор філософії, старший викладач кафедри спеціальної та інклюзивної освіти Черніченко Людмила Анатоліївна надавала здобувачам постійну консультативно-методичну підтримку. На звітній конференції здобувачами було презентовано результати проходження практики, проаналізовано успіхи та невдачі, намічені перспективи.

            Доповідачі зазначили, що набутий досвід збагатив, удосконалив та розширив набуті їх теоретико-практичні знання та уміння, адже відбулося реальне занурення у роботу майбутнього фаху. Кожний студент акцентував увагу на позитивних враженнях від спілкування з фахівцями навчальних баз, різноманіття побачених методів та засобів корекційного процесу, а також від контакту з дітьми, адже студенти не обмежилися пасивним спогляданням, а з дозволу логопедів проводили режимні моменти, вправи підготовчого етапу логопедичної роботи, фрагменти підгрупових та індивідуальних занять.

         Наприкінці звітної конференції здобувачам рекомендовано заповнити анкети, результати яких будуть враховані робочою групою освітньо-професійної програми «Спеціальна освіта» під час перегляду та оновлення змісту програми практики та певних освітніх компонентів освітньої програми.