Новини, події, оголошення

ЗАБАГАНКА ЧИ ПОТРЕБА ЧАСУ?

28 березня 2019 року на факультеті дошкільної та спеціальної освіти зі студентами 2 курсу відбувся виховний захід на тему «Негативний вплив гаджетів на розумовий розвиток дітей», який провела кандидат педагогічних наук, доцент кафедри психології та педагогіки розвитку дитини Мельникова Ольга Миколаївна. Студенти переглянули відеоролик про вплив гаджетів на розвиток дитини.

У сучасному світі, насиченому комп’ютерами та інтернетом, заборона дітям використовувати цифрові  пристрої може виглядати божевіллям. Тому Ольга Миколаївна розповіла студентам про вплив гаджетів на розвиток дитини, ознайомила студентів із численними дослідженням, якими доведено негативний вплив тривалого використання гаджетів на організм дитини: затримку фізичного, психічного і розумового розвитку; пригнічення когнітивної активності (уваги, пам’яті, мислення, мовлення); порушення зору, сну, поведінки, дрібної моторики, навчальної діяльності; зниження здатності до саморегуляції і самоконтролю та ін.

Ключовими аспектами виховного заходу були: Подбай про підростаюче покоління. Подумай, яке майбутнє їх чекає через 10–20 років, якщо вони сьогодні проводять півдня перед екранами своїх суперсучасних гаджетів.