Практична підготовка

Обговорення питань організації практики на факультеті дошкільної та спеціальної освіти в 2024-2025 начальному році

Питання якості організації та проведення педагогічної практики є предметом постійного обговорення на робочих зустрічах та засіданнях ради факультету.

16.08.2024 р. під час засідання ради факультету керівник практики по факультету кандидат педагогічних наук, доцент кафедри психології та педагогіки розвитку дитини Дука Т.М. ознайомила присутніх з Положенням про організацію практик в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини (Нова редакція) від 25.06.2024 р., звернула увагу на оновлений зміст документу, на зразки документів вміщених в додатках Положення (структуру робочої програми практики, нова структура графіка проведення практик, звіти, характеристики та ін.).

Під час ознайомлення присутніх з графіками проведення практик студентів факультету очної та заочної форм навчання на 2024-2025 навчальний рік Дукою Т.М. було наголошено на виробничій необхідності перенесення термінів проходження практик у 2024-2025 навчальний рік, у зв’язку зі змінами графіку освітнього процесу в університеті.

Особлива увага була зосереджена на питанні проведення практик в умовах воєнного стану, проведенні інструктажу з охорони праці та безпеки життєдіяльності студентів під час проходження практик та завчасного проходження медоглядів.

Керівник практик по факультету наголосила, що керівники практик від кафедр факультету мають постійно націлювати здобувачів освіти на необхідності проходження анкетування щодо визначення рівня задоволеності сформованих компетентностей у період практики. Результати анкетувань систематично обговорювати на засіданнях кафедр.