Новини, події, оголошення

Стейкхолдери – активні учасники обговорення освітніх програм

На факультеті дошкільної та спеціальної освіти триває обговорення освітніх програм.

Так, 02 січня 2024 року відбулася чергова зустріч гарантів освітніх програм за спеціальністю 012 Дошкільна освіта першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти з представниками працедавців, студентської спільноти та випускників факультету.

Увагу акцентовано на відповідності цілей і програмних результатів навчання освітніх програм тенденціям розвитку спеціальності 012 Дошкільна освіта на ринку праці.

Зважаючи, що нині ринок праці потребує фахівців, здатних працювати в умовах воєнного стану, у ході дискусії прийнято рішення спрямувати освітні програми на підготовку висококваліфікованих професіоналів, які не лише досконало володіють фаховими компетентностями, а й мають сформовані soft skills, володіють гнучкими уміннями творчо і самостійно на рівні сучасних європейських вимог продукувати інноваційні ідеї дошкільної освіти, здатні вирішувати нестандартні завдання в галузі дошкільної освіти (у т.ч. з інклюзивним навчанням) та ефективно працювати в умовах полікультурного суспільства. Такий підхід посилить затребуваність і конкурентоздатність фахівців дошкільної освіти на ринку праці.