Новини, події, оголошення

ФОРМУВАННЯ У ДІТЕЙ ПОЧУТТЯ ДОВІРИ І ВПЕВНЕНОСТІ В СОБІ

Довіра у стосунках, можливість відверто говорити про свої почуття та потреби творить дива у вихованні здорової особистості та сприяє формуванню у неї адекватної самооцінки.

Впевненість у собі  ̶  це шлях до душевного спокою та є проявом любові до себе. Впевненість  ̶   не означає ідеальність, це означає дозволити собі помилятись, просити про допомогу та підтримку без почуття сорому, робити те, що страшно, бо відчувати страх так само природно, як відчувати радість.

25.09.2024 р. керівник психологічної студії «Гармонія» Академії обдарованих дітей «Вундеркінд», доцент кафедри психології та педагогіки розвитку дитини Неля Кравчук провела психологічне заняття для вихованців Академії.

Метою проведення заняття було формування у дошкільників почуття довіри і впевненості в собі; надання можливості дітям проявити навички комунікації.

Неля Кравчук організовувала для дітей психологічні ігри («Привіт, друже!», «Зайці та слони», «Гусениця», «Повітряні кульки», «Створи фігуру», «Падай!», «Впіймай сусіда» та інші), які навчали дітей бути емоційно гнучкими та спокійно приймати перемоги й поразки. Дізналися, що іноді зазнавати невдачі – це нормально, і наступного разу вони можуть здобути бажане, якщо старатимуться.

У проведенні заняття брала участь студентка другого курсу 211 групи факультету дошкільної і спеціальної освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

Діти отримали багато неповторних позитивних емоцій, а студентка, -досвід спілкування з вихованцями.