Новини, події, оголошення

Зустріч із гарантом ОП “Спеціальна освіта”

        Основною метою вищої школи на сьогоднішній день є отримання конкуретноспроможних випускників. Що можливо за умови створення умов для застосування отриманих знань у вирішенні практичних завдань обраної сфери діяльності. Рівень фахової підготовки при цьому повинен визначатися вмінням студента застосувати свої знання у новостворених умовах, ситуаціях невизначеності, необхідності перенесення теоретичних знань та вмінь на обрану сферу діяльності на практиці. 

        11.09.2024 р. відбулася онлайн зустріч зі здобувачами вищої освіти ОС “Магістр” спеціальності 016 Спеціальна освіта з  гарантом освітньої програми «Спеціальна освіта» доктором педагогічних наук, професором Світланою Цимбал-Слатвінською та членами робочої групи: доктором педагогічних наук, професором Іриною Малишевською, кандидатом педагогічних наук, доцентом Мариною Лемещук, доктором філософії, доцентом Людмилою Черніченко.

          Під час зустрічі Світлана Володимирівна розповіла студентам про вимоги сучасної освітньої парадигми – студентоцентризм. Було обговорено особливості освітньої програми “Спеціальна освіта”, призначення і роль окремих дисциплін та практик у навчанні. Гарант ОП звернула особливу увагу на питання національної та міжнародної академічної кредитної мобільності та особливості обрання дисциплін вільного вибору, дала детальну характеристику механізму формування компетентностей і програмних результатів навчання, роль студентів у внутрішньому забезпеченні якості освіти, академічну доброчесність, інформацію щодо особливостей неформальної та/або інформальної освіти і можливостями перезарахування набутих компетенцій під час навчання в Університеті.

         Після виступу гаранта освітньої програми зі студентами було проведено обговорення її змісту, зокрема щодо їх прав, обов’язків і відповідальності.