Новини, події, оголошення

Робоча зустріч керівників практик факультету дошкільної та спеціальної освіти

11 вересня 2024 р. на факультеті дошкільної та спеціальної освіти відбулася робоча зустріч керівників практик, з метою детального обговорення Положення про організацію практик в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини (Нова редакція).

Керівник практик по факультету, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри психології та педагогіки розвитку дитини Дука Т.М. в ході зустрічі зосередила увагу на: структурі робочої програми, силабусів відповідних видів практик, особливостях організації та проведення практик на заочній формі навчання, особливостях практики здобувачів вищої освіти ОС «Магістр» та інших важливих організаційних аспектах.

Під час зустрічі було наголошено на тому, що відповідно до Положення у разі настання обставин, які унеможливлюють відвідування баз практик, відповідно до рішення вченої ради факультету або наказу ректора практики відбуваються дистанційно.

Керівником практики по факультету, відповідно до Положення було окреслено обов’язки керівника групи, з-поміж яких: перед початком практики забезпечувати необхідною документацією з практики методистів, керівників баз практик, здобувачів вищої освіти; надавати здобувачам вищої освіти консультації щодо виконання програми практики; проводити інструктаж з техніки безпеки та охорони праці, контролювати умови праці та побуту здобувачів вищої освіти; контролювати виконання здобувачами вищої освіти дотримання трудової дисципліни та правил внутрішнього трудового розпорядку бази практики та ін.