Новини, події, оголошення

Онлайн-тренінг до Міжнародного дня сім’ї

       День Сім’ї в Україні досить молоде свято, його відзначають щороку 15 травня з 2012 року. Традиційно  цей день заведено проводити у колі найближчих та найрідніших людей – своєї сім’ї. Родина, сім’я – це найдорожче для кожної людини.
       З родини починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина. Вона – джерело любові, поваги;  те, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина.

       Присвячуючи Дню сім’ї, 13 травня на базі Освітньо-наукового Центру сімейно-центрованих практик відбувся онлайн-тренінг «Розуміння шляхів виховання дитини, як умова формування конструктивного діалогу в родині». Захід був організований докторкою філософії, старшою викладачкою кафедри спеціальної та інклюзивної освіти Черніченко Людмилою Анатоліївною для батьків дітей з особливими освітніми потребами, студентів та науково-педагогічних працівників факультету дошкільної та спеціальної освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

        Під час заходу обговорили: особливості прийняття батьками дітей з особливими потребами; основні фази психологічного стану батьків, коли в сім’ї з’являється “особлива” дитина; проблеми соціальної адаптації сімей, виховуючи дитину-інваліда.

           Студенти 3 курсу підготували доповіді на різні теми, що висвітлювали основні шляхи виховання дитини, як умови формування конструктивного діалогу в родині.

 

 

Сім’я, родина, рід —
Які слова святі.
Вони потрібні кожному в житті.

Якщо зміцніє хоч одна родина —
Міцніша стане наша Україна.