Новини, події, оголошення

АДАПТАЦІЯ ПЕРШОКУРСНИКІВ

З метою прискорення адаптації першокурсників до навчання у закладі вищої освіти необхідно всім учасникам освітнього процесу з перших днів навчання надавати допомогу студентам в усіх аспектах їхньої адаптації. Індивідуальний підхід до кожного – це основний принцип роботи викладачів та кураторів, які працюють з ними.
Першокурсникам доводиться призвичаюватися до нового ритму навчання, змін у побуті, знайомитися з одногрупниками та викладачами. Як це їм вдається, розповідають самі першокурсники:
«Дуже багато позитивно налаштованих викладачів, які якісно проводять свої заняття, доносять матеріал до студентів. У більшості випадків намагаються допомогти студенту, відразу видно, що люди- професіонали своєї праці»
«Кожна пара – це щось новеньке, презентації, доповіді, картинки на дошці, цікаві новини»
«Я навчаюся на першому курсі факультету дошкільної та спеціальної освіти. Задоволений  навчанням. Лекції дуже цікаві та пізнавальні. Викладачі дійсно до тебе відносяться, як профессіонали, з розумінням, як до справжньої особистості»
«По-перше, я у захваті від викладачів, вони не просто подають матеріал, а прагнуть навчити нас, передати нам свої знання. По-друге, умови проживання у гуртожитку на досить високому рівні. І насамкінець, аудиторії забезпечені сучасним обладнанням, що дає змогу отримувати не лише теоретичні, але й практичні знання»