Новини, події, оголошення

БУККРОСИНГ

   Працівники  Центру розвитку дітей « Дивосвіт» вважають, що хороша книга – один з найбільш дорогоцінних скарбів життя. Книга – це найкращий спосіб пізнати навколишній світ. Починати читати треба від самого народження, бо саме книга допомагає швидко і легко розвинути творчу і розумну особистість. Але слід пам’ятати – для того, щоб книги приносили якнайбільше користі, для кожного віку має бути своя «бібліотека».

    Центр розвитку дітей разом  співпрацює з читальним залом № 2 пропагує читання між дітьми та дорослими. Беручи участь у русі   «Буккросингу». Ми пропонуємо  до Вашої уваги цікаву підбірку дитячої літератури, яку, навіть, перечитують дорослі.

   Зросла собі квітка

   Спочатку з’являлися картини, які намалював київський художник Роман Єненко (1971–2006). Його роботи трохи нагадують казки, зворушують своєю добротою і печаллю. Та й сам автор дуже любив придумувати різні казкові історії і розповідати їх своїм приятелям. Власне тому українські та польські друзі Романа Єненка вирішили написати казки й вірші за мотивами картин художника.

   М. Григорів «Зелена квітка тиші»

   Видатний український поет Михайло Григорів створив цикл ліричних верлібрів, який присвятив дитинству своєї доньки. Книга отримала позитивну оцінку Міністерства освіти і науки України та «схвалена для використання у загальноосвітніх навчальних закладах».

   С. Кочубей «Сім нескладух говорухи»

   Повість виграла конкурс від видавництва “Фонтан казок”. Її позиціонували як найсмішнішу підліткову книгу. Повість на рідкість наближена до справжнього шкільного життя сучасного підлітка. В ній багато гумору, повсякденних дотепних ситуацій і, звичайно, дружби.

   Л. Воронина «Таємне товариство Боягузів та Брехунів»

   Динамічні й захоплюючі повісті відомої письменниці Лесі Ворониної принесуть пригодоманію в кожну українську родину — і тоді буденність відступить, а див значно побільшає.

   Льюїс Керрол «Аліса в Дивокраї»

   У 1865 році Л. Керрол опублікував історію маленької дівчинки Аліси, яка провалилася у кролячу нору і відкрила зовсім інший світ — неймовірний, чудовий і повний усіляких небезпек. Казка, яку полюбили діти і дорослі, стала одним з кращих зразків літератури у жанрі абсурду.0